Avocat Alina Borza

Cabinet de avocat Alina Borza

CONTESTATIE LA EXECUTARE SILITA. DATORII CREDITE BANCARE, CESIUNI DE CREANTA

Formularea contestatiei la executare presupune formularea unei cereri in acest sens catre Judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza persoana impotriva careia se desfasoara executarea silita.

Contestatia la executare reprezinta mijlocul procesual acordat de lege oricarei persoane impotriva careia se deruleaza o procedura de executare silita, fiind prevazuta de articolul 711 si urmatoarele Cod procedura civila. 

Termenul legal in care se poate introduce la Judecatoria competenta, contestatia la executare este de 15 zile calendaristice de la momentul primirii somatiei de la executorul judecatoresc sau de la momentul la care persoana executata afla  de existenta actelor de executare.

Pe calea contestatiei la executare pot fi invocate nelegalitati cu privire la procedura de executare silita in intregul ei, cu privire la un act de executare sau cu privire la titlul executoriu. De asemenea se poate invoca perimarea, prescriptie, intinderea sau lamurirea titlului executoriu.

Consecinta admiterii contestatiei la executare poate fi anularea intregii executari silite daca ea s-a realizat prin incalcarea prevederilor legale in materia executarii silite, anularea actelor de executare nelegale, constatarea prescriptiei sau a perimarii, sau stabilirea intinderii creantei, respectiv stabilirea valorii corecte a sumei care poate fi executata.

In situatia in care exista restante bancare sau creditul a fost cesionat, si impotriva debitorului  a fost declansata executarea silita, pe calea contestatiei la executare, se poate obtine anularea executarii silite si a actelor de executare nelegale, se poate constata prescriptia in privind dreptului bancii sau a firmei cesionare privind dreptul de a solicita executarea silita, se pot invoca nelegalitati si clauze abuzive privind contractul de credit si cesiunea de creanta.De asemenea este recomandat persoanelor aflate intr-o procedura de executare silita, sa solicite concomitent cu formularea contestatiei la executare silita, suspendarea procedurii de executare pentru a opri efectuarea in continuare a executarii silite pana la finalizarea contestatiei la executare.

In cazul in care va aflati intr-o procedura de executare silita, cabinetul nostru de avocat va sta la dispozitie pentru formularea contestatiei la executare si a cererii de suspendare a executare silita.

Nu ezitati sa ne contactati in acest sens telefonic la numarul: 0741012050 sau prin email: alina_rat@yahoo.com

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.