Avocat Alina Borza

Cabinet de avocat Alina Borza

DIVORTUL IN CAZUL CETATENILOR ROMANI CU LOCUINTA IN STRAINATATE

https://avocatalinaborza.ro

Cetatenii romani care locuiesc in strainatate si au incheiat casatoria pe teritoriul Romaniei, pot initia actiunea de divort in fata instantelor nationale, respectiv in fata judecatoriei de la ultimul domiciliu comun.

Potrivit prevederilor legale in materie – art.920 Cod procedura civila, in cazul cetatenilor romani cu resedinta in strainatate, nu este obligatorie prezenta personala in fata instantei care judeca cererea de divort. In asemenea situatie, persoana care are resedinta in strainatate va intocmi o procura autentica de reprezentare pe numele avocatului, care urmeazan sa reprezinte persoana atat la formularea, semnarea si inregistrarea la judecatorie a cererii de divort, cat si reprezentarea in fata instantei de judecata in tot cursul procesului de divort.

Prin actiunea de divort instanta de judecata va dispune desfacerea casatoriei, va stabili numele sotilor dupa divort, si in cazul in care din casatorie au rezultat copii minori va stabili si situatia juridica a acestora dupa divortul parintilor.

In cazul persoanelor care locuiesc in strainatate si doresc initierea unei proceduri de divort in fata instantelor nationale din Romania, cabinetul nostru de avocat avand o bogata experienta in asemenea cazuri, va sta la dispozitie pentru reprezentare in formularea si inregistrarea actiunii de divort la instanta de judecata, cat si reprezentarea in tot cursul procesului de divort. Persoanele aflate in aceasta situatie nu vor trebui sa se prezinte personal in fata instantei de judecata, ele urmand a fi reprezentate de cabinetul nostru de avocat in baza procurii autentificate intocmita de persoana in cauza.

Nu ezitati sa ne contactati in cazul in care locuiti in strainatate si doriti sa initiati o actiune de divort. Telefon: 0741012050, Email: alina_rat@yahoo.com

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.