Avocat Alina Borza

Cabinet de avocat Alina Borza

Noutati din practica judiciara a cabinetului nostru

1. Divorturi cu domiciliul/resedinta partilor in strainatate: clientii cu domiciliul/resedinta in strainatate care au fost reprezentati de cabinetul nostru de avocaturi in baza unei procuri autentice, au avut parte de solutionarea procedurii de divort in timp util de catre instantele de judecata romanesti fara a fi prezenti personal, fiind reprezentati de avocat.

2. Intocmirea pasaportului minorilor si suplinirea consimtamantului pentru deplasarea in strainatate de catre copilul minor: cabinetul nostru de avocatura a obtinut hotarari judecatoresti favorabile uzand de procedura de ordonanta presedintiala si cea de drept comun, pentru a obtine sentinte judecatoresti in vederea suplinirii consimtamantului parintelui pentru intocmirea pasaportului minorilor si deplasarea in strainatate, garantandu-se astfel dreptul la libera circulatie a copilului

3. Majorarea pensiei de intretinere cuvenita copiilor minori: copii minori care au fost reprezentati de cabinetul nostru de avocat care au fost indreptatiti la plata pensiei de intretinere, au beneficiat ca urmare a majorarii veniturilor parintelui care presteaza intretinerea, la majorarea acestei pensii de intretinere prin hotararile judecatoresti pronuntate in acest sens

4. Stabilirea programului de vizita a minorilor: cabinetul nostru de avocat a oferit asistenta si reprezentare juridica in actiuni avand ca obiect stabilirea unui program de vizita a copiilor, utilizand probatiunea corespunzatoare  pentru a se garanta deopotriva principiul interesului superior al copilului si dreptul parintelui de a avea legaturi cu copilul sau. In cazurile in care s-au impus, am solicitat efectuarea de referate de evaluare psihologica a minorilor de catre psihologul instantei de judecata.

5. Actiuni privind minorii cu domiciliul/resedinta in strainatate: in practica cabinetului nostru am reprezentat copii minori stabiliti in strainatate, impotriva carora au fost introduse actiuni in fata instantelor romanesti pentru modificarea autoritatii parintesti, a domiciliului, a programului de vizita, invocand exceptia necompetentei generale a instantelor romanesti ca urmare a faptului ca orice procedura judiciara referitoare la un copil minor este de competenta instantei de judecata de la resedinta sa obisnuita conform Regulamentului european 2201/2003. Instantele de judecata au admis exceptia necompetentei invocata de noi in toate cazurile de acest fel, respingand actiunea introdusa ca nefiind de competenta instanelor romane.

6. Repararea prejudiciului moral pentru injuriile postate pe facebook considerat spatiu public conform unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie: cabinetul nostru de avocatura a obtinut prima sentinta la nivelul judetului Bihor prin care s-a constatat incalcarea dreptului la demnitate, onoare si imagine garantat oricarei persoane si repararea prejudiciului moral suferit, ca urmare a postarii unor cuvinte injurioase si jignitoare  pe pagina de facebook referitor la clienta noastra, obtinand despagubiri semnificative pentru prejudiciul moral  suferit.

7. Decizie de impunere privind plata TVA suplimentar intocmita de Administratia Finantelor Publice anulata de sectia de contencios administrativ a Tribunalului Bihor: cabinetul de avocatura a obtinut in instanta anularea unei decizii de impunere intocmita de AFP impotriva clientului nostru-societate comerciala privind obligarea acesteia de a plati suplimentar TVA de 180.000 lei, motivul invocat de noi fiind acela ca potrivit Codului Fiscal pentru tipul de tranzactii derulate de clientul nostru acesta nu datoreaza TVA.

8. Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana cu o imbibatie alcoolica peste limita legala. Inculpatul functionar public cu statut special. Sentinta definitiva de amanare a executarii pedepsei: cabinetul nostru de avocat a acordat asistenta juridica unui inculpat trimis in judecata pentru infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o imbibatie alcoolica peste limita legala (in speta alcoolemie de 1,4 ), fiind angajat intr-o institutie publica si avand calitate de functionar public cu statut special. Am obtinut in mod definitiv o hotarare de amanare a executarii pedepsei, clientul nostru pastrandu-si locul de munca si functia publica detinuta.